Alev Ağacı Photinia Hastalıkları

Genellikle bir süs çalı veya küçük ağaç olarak yetiştirilen kırmızı uçlu Alev çalısı photinia ( Photinia fraseri ) birkaç hafta sonra yeşile dönüşen parlak kırmızı yaprak dökmeyen yapraklar üretir.

Olgun, sağlıklı photinia bitkileri 7 metre yüksekliğe ve 3 metre genişliğe kadar ulaşabilir. Photinia’nız yavaş büyüme, solma yaprakları, renk değişiklikleri veya lekeler yaşıyorsa, büyük olasılıkla bir çeşit hastalığı vardır. Semptomları tanımak ve hızlı tedavi sağlamak, onu sağlıklı bir duruma geri getirmeye yardımcı olabilir. Mantar ilacının kullanıldığı her durumda, koruyucu eldiven ve gözlük takın ve çocukları ve hayvanları bölgeden uzak tutun; ayrıca başka bir yere yayılmasını önlemek için rüzgarlı günlerde yaymayın.

Entomosporyum Yaprak Lekesi

Entomosporyum yaprak lekesi photinia için yaygın bir sorundur ve yaprakların her iki tarafındaki küçük kırmızı lekeler tarafından tanınabilir. Yaşlı bitkiler kenarlarında halkalar olan daha büyük, koyu kırmızı, kahverengi veya gri lekelere sahip olabilir. Hastalık ilerledikçe yapraklar düşer ve bitki sonunda ölebilir. Hastalıklı dokuları temizleyin veya bitki yatağından malç alın.

Kullanımdan önce ve sonra makasları sürtünme alkolüne daldırarak dezenfekte edin. Bitkinin alt dallarını budan. Sulama sırasında yaprakları ıslatmayın ve büyüme mevsiminin sonunda gübre uygulamayın. Aşırı durumlarda, etkilenen bitkilere damlayana kadar önceden karıştırılmış çok amaçlı bir mantar ilacı ile iyice püskürtün. Enfeksiyon belirtileri kaybolana kadar bunu haftada bir kez yapın.

Photinia Ateş Yanıklığı

Ateş yanıklığı bakteri yaygın bir kırmızı uç hastalığıdır. Genellikle ilkbaharda semptomlar üretir ve havaya maruz kaldığında koyulaşan ahşap üzerindeki pamuklardan soluk kahverengi, sulu bir madde çıkarır. Kararmış yapraklar, saplar, çiçekler ve dallar ateş yanıklarının belirtileridir. İç ahşap kırmızımsı kahverengiye döner. Kültürel kontrol, entomosporyum yaprak lekesininkine benzer, ancak fungisitlerin yerine önceden karıştırılmış bakır spreyleri kullanılır. İlkbahar boyunca damlayana kadar açık çiçeklere uygulayın ve bitkinin çiçeklenmesini bitirene kadar her dört veya beş günde bir tekrar uygulayın.

Külleme

Toz halinde küf genellikle kendini photinia’nın yapraklarında ve diğer bitki kısımlarında biriken beyaz, tozlu bir madde olarak gösterir. Ayrıca yaprak büyümesinin yavaşlamasına veya bozulmasına ve yaprak düşmesine neden olur. Gölge ve 60 ila 80 derece Fahrenheit arasındaki sıcaklıklar külleme büyümesi için ideal koşullardır. Bitki yatağını temiz tutmak, bitki örtüsünü kuru tutmak, düzenli budama ve fungisit uygulamaları etkili kontrol yöntemleridir. Mantar ilacını, entomosporyum yaprak lekesini kontrol ettiğiniz şekilde uygulayın.

Uyuz Hastalıkları

Photinia bazen doku yüzeyinde genellikle kadifemsi veya kabuksu benzeri dairesel lezyonlar olarak ortaya çıkan kabuk hastalıklarından etkilenir. Renkleri değişir ve daha gelişmiş durumlar sürgünlerin ölmesine ve yaprakların renginin bozulmasına ve bitkinin düşmesine neden olur. Sonbaharda yaprak döküntülerini temizlemek ve sulama sırasında yapraklardan kaçınmak gibi kültürel kontrolleri kullanmak en iyisidir. Kullanıma hazır bahçecilik yağı veya önceden karıştırılmış çok amaçlı mantar ilacı damlayana kadar, semptomlar gidene kadar haftada bir kez bitkinin püskürtülmesi, kültürel kontrollerle birlikte kullanıldığında uygun bir kontrol yöntemidir. Yaprak lekesini tedavi ederken tartışıldığı gibi önlemleri alın.

Fitoftora Mantar Hastalıkları

Kök ve taç çürüğü gibi fitoftora mantar hastalıkları bazen kırmızı uçlu photinia bitkilerini etkiler. Bu hastalıklar tipik olarak yaprakların solmasına, renginin solmasına ve bitkiden düşmesine neden olur. Ayrıca yavaş büyümeye, kanterlere, dikey çizgilere ve ahşapta renk bozulmasına neden olurlar. Ahşabın enfekte olmuş alanları kırmızı veya siyah özsu yayabilir ve sonunda tüm bitki ölebilir. Bitkileri az miktarda sulamak ve iyi drene edilmiş toprağa dikmek en iyi kontrol yöntemleridir. Bitkinizde taç çürüğü varsa, enfekte olmuş bölgenin kurumasına izin vermek için bitkinin tabanı etrafındaki toprağın üst birkaç inçini köklerin üstüne çıkarın. Photinia’nın tabanından herhangi bir yabani ot veya bitki dokusunu çıkarın.

Bahçemizde Sarı Gül Yaprakları

Bahçemizdeki sarı gül yaprakları aslında bize alarmdır. Bahçemizi sağlığına kavuşturmamız gerektiğinin bir işaretidir. Gül yapraklarının sarıya dönmesinin birçok sebebi olabilir.…

Güller Nasıl Kesilir?

Çiçeklerinizi budamak daha sağlıklı büyümesine ve hastalıklara yakalanma oranını en aza düşürür. Gelin birlikte çiçeklerimizi nasıl budayacağımıza bakalım. İhtiyacınız olan…

Deneme

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Home
Hesabım
Sepet
Arama
Alışveriş Sepeti 1