Sümüklü Böcekler Nasıl Kontrol Edilir?

Sümüklü Böceklerden Nasıl Kurtulurum?

 

Sümüklü böceklerden kurtulma, Hepimiz için kabusa dönen böcek türlerinden biri de sümüklü böceklerdir. Eğer evinizin bir köşesini bahçe olarak kullanıyorsanız bu böceklerle başa çıkmanın yollarını da bilmeniz gerekir. Gelin şimdi sümüklü böcekleri nasıl kontrol altına alacağımıza bakalım.

Organik Sümüklü Pöçek Kaçıran Kür Doğal Her Yere Uygulayabilirsiniz Sümüklü Salyangoz İlaçı - YouTube

Malzemeler:
• Keskin kum, diyatomlu toprak, yumurta kabukları veya istiridye kabukları
• Parlak bakır
• Demir fosfat veya bira yemi
• Bir bira kabı

1. Önleme:
Sümüklü böcekler nemli ve karanlık yerde yaşamayı severler. Bu yüzden bütün koşullar onlara uygun olmalıdır. Eğer sümüklü böcek problemlerine sahipseniz bu işten vazgeçmelisiniz.

2. Engeller:
Yumuşak vücutlu olan sümüklü böceklerin keskin hiçbir şeyi sevmez. Eğer kesilirlerse, kurur ve ölürler. Tercih edilen bitkilerin etrafına keskin kum, iki atomlu toprak veya kurutulmuş, ezilmiş yumurta veya istiridye kabukları serpin. Yoğun yağışlardan sonra malzemeleri yenileyin. Herhangi yüksek bir nesneyle bakır şeritleri sabitleyin. Sümüklü böcekler bakırla temas ettiğinde elektrik çarpmasına maruz kalırlar.

3. Tuzaklar:
Sümüklü böcekleriniz için bahçenizde eğimli karanlık bir patika yol oluşturun ve tahta yerleştirin. Sabah erkenden tahtaları ters çevirin ve sümüklü böcekleri bir kova sabunlu suya atın. Kahve kutusu büyüklüğünde boş bir kabı toprak hattına batırıp birayla doldurarak bir sümüklü böcek tuzağı oluşturun. Geceleri sümüklü böcekler ziyafete dalacak ve sonunda boğulacaktır. Sabah tuzağı temizleyin.

4. Yem:
En yaygın sümüklü böcek yemleri, demir fosfat gibi bazı yeni yemlerdir. Herhangi bir yemin yağmurdan sonra tekrar uygulanması gerekecek ancak yemleri küçük çocukların ulaşamayacağı ve görmeyeceği yerlere serpmeye dikkat etmelisiniz.

Sümüklü Böceklerden Kurtulma

Sümüklü böcekleri yok etmek için birçok farklı yöntem kullanılabilir. Günümüzde evlerde ve bahçelerde zaman zaman rahatsız edici bir hale gelen sümüklü böceklerden kurtulmak için basit ancak etkili birçok yöntem bulunuyor. Bu yöntemleri kullanarak kısa sürede etkili sonuçlar almak mümkündür.

Özellikle kırsal bölgelerde ve müstakil yapılarda yaşayan kişilerin sık karşılaştığı bir sorun olan sümüklü böcekler, zaman zaman salyangozlarla da karıştırılmaktadır. Aralarındaki en büyük fark ise sümüklü böcekler kabuksuz olurken, salyangozlar kabuklu canlılardır. Sümüklü böceklerden kurtulma yöntemleri bu tür canlılara karşı benzer adımlardan oluşmaktadır.

Kabuklu ve Kabuksuz Sümüklü Böcekler Gelmemesi İçin Ne Yapmalı?

 

Kabuksuz sümüklü böcek ilacı ile kabuklu sümüklü böcek ilaçları arasında çoğu zaman fark bulunmaz. İki tür arasındaki en belirgin fark kabuklarıdır. Birçok nedene bağlı olarak özellikle bahçeli evlerde çok sık bu canlıların istilası ile karşılaşmak mümkündür.

Kabuklu ya da kabuksuz sümüklü böceklerin bahçenize gelmesini önlemek için kısaca şu tür detaylara dikkat etmeniz önerilmektedir:

  • Ev ya da bahçenizde düzenli temizlik yaparak yiyecek atıklarından bahçenizi arındırın.
  • Nemli ortamlara daha sık gelen sümüklü böceklere karşı nem kontrolünü sağlamaya çalışın.
  • Sümüklü böceklerin girişini önlemek için özellikle evlerde girebilecekleri noktalara bariyerler oluşturun.
  • Kimyasal yöntemlere başlamadan önce doğal yöntemleri deneyin.

Basit ve doğal yöntemler ile sümüklü böceklerden kurtulamadığınız takdirde profesyonel yardım almanız gerekecektir. Bu kapsamda ilaçlama veya kimyasal ilaç kullanımı en son başvurmanız gereken yöntemdir.

Bahçedeki Sümüklü Böceklerden Nasıl Kurtulurum?

Bahçedeki sümüklü böcekler nasıl yok edilir sorusu günümüzde bahçeli evlerde oturan pek çok kişinin yanıt aradığı sorular arasında yer alıyor. Sümüklü böcekler yapıları gereği nemli ortamları çok daha fazla sevmektedir. Öte yandan bahçenizde sümüklü böceklerin üremesini önlemek için döküntüleri, yaprakları ve çürümüş bitki parçalarını düzenli olarak bahçenizden temizlemeniz gerekir.

Nemli ortamları sevecekleri için bahçenizde sulama planına da dikkat etmeniz önerilir. Su birikintilerinin oluşmasını önlemek ve bahçenin iyi bir şekilde drene olmasını sağlamak sümüklü böcek istilasına karşı bahçenizi koruyacaktır. Ayrıca bahçeye yiyecek atıklarını atmaktan da kaçınmanız tavsiye edilir. Sümüklü böceklerden kurtulma yöntemleri arasında doğal uygulamalar sonuç vermezse bu durumda profesyonel yöntemler tercih edilmelidir.

Salyangoz Gelmemesi İçin Ne Yapmalı?

Salyangoz ilacı ev yapımı yöntemler ile bahçenize veya yaşam alanlarınıza bu canlıların gelmesini engelleyebilir. Bahçenize bu canlıların gelmesini engellemek için bahçe etrafına bariyer eklemek akıllıca bir çözüm olacaktır. Bariyeri yumurta kabuğu, çakıl ve diyatomlu toprak ya da odun külü ile yaparak daha iyi sonuçlar almanız mümkündür.

Bakır tel kullanımı da salyangozların bulundukları bölgeden uzaklaşmasını sağlayacaktır. Kabuklu ya da kabuksuz sümüklü böceklerin yaşam alanlarınıza gelmesini önlemek için temizliğe de dikkat etmek önemlidir. Bu sayede salyangoz – sümüklü böcek istilalarına karşı önlem alınabilir.

Doğal Sümüklü Böcek İlaçları Nelerdir?

Doğal sümüklü böcek ilacı kullanımıyla bu canlıların yaşam alanlarınızdan uzak kalmasını sağlayabilirsiniz. Sümüklü böceklere karşı en etkili doğal ilaçlar arasında şunlar ilk sırada yer alacaktır:

  • Sirke ve Su Karışımı: Sümüklü böceklere karşı sirke ve su karışımı en etkili yöntemlerden biridir. Eşit miktarda su ve sirke sprey içine alınır ve böceklerin yoğun olduğu bölgeye püskürtülür.
  • Biberiye Yağı: Birkaç damla biberiye yağını bir sprey şişişini suyla karıştırarak sümüklü böceklerin olduğu alana püskürtün.

Sümüklü böceklerden kurtulma yöntemleri arsında ayrıca kahve telvesi ve limon suyu da etkilidir. Kahve telvesini bahçenizin etrafına serperek sümüklü böcekleri uzaklaştırabilirsiniz.

Bahçemizde Sarı Gül Yaprakları

Bahçemizdeki sarı gül yaprakları aslında bize alarmdır. Bahçemizi sağlığına kavuşturmamız gerektiğinin bir işaretidir. Gül yapraklarının sarıya dönmesinin birçok sebebi olabilir.…

Güller Nasıl Kesilir?

Çiçeklerinizi budamak daha sağlıklı büyümesine ve hastalıklara yakalanma oranını en aza düşürür. Gelin birlikte çiçeklerimizi nasıl budayacağımıza bakalım. İhtiyacınız olan…

Deneme

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Home
Hesabım
Sepet
Arama
Alışveriş Sepeti 0

Sepetiniz boş.