Sepetiniz boş.
Sütun Taflan 40-60cm boy 10 Litre
150.00 ₺- Sütun Taflan
- 10 litrelik saksı
- 40-60 cm boy
- Bodur çit bitkisi
150.00 ₺- 35.00 ₺
- 75.00 ₺
Gırcıllı Yeşil Alacalı Çıtır Taflan 15-20 cm 5Lt
75.00 ₺- Gırcıllı yeşil alacalı sütun taflan
- 15-20 cm boy&çap
- 5 litrelik saksı
- Toptan ürün
75.00 ₺
Sütun taflan-Euonymus ‘GreenSpire’
Yaygın adı japon euonymus olan sütunlu bir çalıdır. Japonya, Çin ve Kore’ye özgüdür. Zıt, sert, kösele, parlak, oval ve koyu yeşil yaprakları bulunmaktadır. Tabana yakın kısımları hariç, yaprak kenarları tırtıklıdır. Göze çarpmayan, dört yapraklı, yeşilimsi beyaz çiçekler ve yassı simitlerde ilkbaharın sonlarında açar. Yaprak dökmeyen bir çalı türüdür. Çiçekleri ise sonbaharda olgunlaşır. Daha sonra pembe meyveler ve kırmızı arilli kapsüller takip eder.
Sütun taflanda akarlara, yaprak madencilerine, yaprak bitlerine, etli böceklere ve taç safrasına dikkat edin. Görüntü olarak tuhaf bir çalı olarak görünmektedir. Güçlü ve uyarlanabilir olan sütunlu bir çalıdır. Tam güneş ve kısmi gölgeyi sever. Çalı çok dallıdır ve düzensiz dik bir kule görüntüsü alır. Büyümesi kolay ve sorunsuz olduğu için bahçelerde rahatlıkla yetiştirilebilir.
Zengin, koyu yeşil yaprakları tüm sene boyunca güzelliğini kaybetmez. Birçok toprak çeşidine uyum sağlayabilir. Daha küçük çıplak alanlar bu bitkiyi barındırabilir ya da yüksekliğe ihtiyaç duyan alanları bölmek, canlandırmak için kullanılabilir. Farklı bir düzen oluşturmak için ince boyutlarından, düzensiz büyümelerinden ve yüksekliklerinden yararlanılabilir.
Özellikleri Nelerdir?
Tür: Geniş yapraklı yaprak dökmeyen
Aile: Celastraceae
Bölge: 6 ila 9
Yükseklik: 6,00 ila 8,00 fit
Yayılma: 1.00 ila 2.00 fit
Güneş: Tam güneşten kısmi gölgeye
Su: Orta
Bakım: Düşük
Önerilen Kullanım: Çit
Yaprak: Yaprak dökmeyen
Sütun taflan(GreenSpire), tam koşullarında sekiz fit yüksekliğe kadar ulaşabilir. Çok dallıdır ve dalları ilk olarak yere yakın şekillenir, dik büyür. Dalları küçük dikdörtgen yeşil yapraklarla sıkıca doludur. Yaprak dökmeyen bir çalı olduğu için tüm sene boyunca güzel görüntüsünü kaybetmez.
Haziran ortasında küçük çiçekler açan bu çalının beyaz ve dikkat çekmeyen çiçekleri bulunmaktadır. Aşılmaz bir sınır oluşturmak için çit olarak tercih edilmektedir. Bitkinin budama işlemi oldukça basittir. Zarar vermeden istenilen boyda budama işlemi gerçekleştirilebilir.
Dar ve geniş olduğu için budama işlemini güzel bir şekilde gerçekleştirmezseniz binaları, ara sokakları, yolları kapatabilecek uzun bir yeşil duvara sahip olabilirsiniz. Sütun taflanlar kısmi gölgede nemli, zengin, humuslu, iyi drene edilmiş topraklarda en iyi şekilde yetiştirildiği zaman kışa dayanıklı olur. Tam güneşi tolere eder ve güneşte benekli koşullarda gelişir.
Dikkat Edilmesi Gerekenler
Sütun taflanların ölçeği ve külleme işlemi zahmetli olabilir. Akarlara, yaprak madencilerine, yaprak bitlerine, etli böceklere ve taç safrasına dikkat edilmelidir. Görünebilecek ek hastalıklar arasındacadı süpürgesi, gövde geri dönüşü ve mantar yaprağı lekeleri bulunmaktadır. Kırpmaya iyi dayanır fakat bu işlemin bilinçli yapılması gerekmektedir. Kuraklığa karşı orta tolerans bulunmaktadır. Sütun taflanların büyümesinin kolay ve sorunsuz olması dikkat çekici bitki haline getiriyor. Dikkat edilmesi gereken bazı özellikleri dışında rahat bir şekilde bahçenizde yetiştirebilirsiniz.