Bozuk Ağaçlar Nasıl Budanır?

Tepedeki bir ağacı tamir etme adımlarını okuduysanız , budama işleminin süreçteki önemli rolünü biliyorsunuzdur.

Ancak bu, ağacın toparlanmasına yardımcı olan budama eylemi değildir; zamanlama da önemlidir. Mesela, bir ağacın ne kadar süre sonra toplanması, onarım işlemini başlatmak için beklemelisiniz? Ve yılda kaç kez, tepesinde bir ağacın budanması gerekir?

Aşağıdaki zamanlama ipuçlarıyla ağacınızın yola çıkmasına yardımcı olun.

TEPELİ BİR AĞACI DÜZELTMEK İÇİN BUDAMA İPUÇLARI

Sabırlı ve uygun budama ile, tepesinde bir ağacın sağlığına kavuşturulması mümkün.

DÜZELTİCİ BUDAMA BAŞLAMAK İÇİN BEKLEMELİ MİYİM?

Evet, tamir işlemine başlamadan önce ağacınıza biraz nefes alma odası vermek istersiniz.

Bir ağaç tepesinde sonra, filiz denilen bir demet ince uzuv büyür. Ağacın, stresli ve boşaltma tepirme işleminden sonra enerjiyi doldurmaya çalışma şeklidir. Bu filizlerin en az bir iki yıl boyunca büyümesine izin vermek isteyeceksiniz. Bu şekilde, düzeltici budama işlemine başladığınızda hangi musluğu budatacağınızı ve hangisini tutacağınızı net bir şekilde göreceksiniz.

AĞACIMI NE SIKLIKTA BUDAMA YAPMALIYIM?

Hiçbir iki ağaç, tepeye aynı şekilde yanıt vermez. Bu nedenle, tahta boyunca çalışan bir budama zamanlamasını tam olarak belirlemek zordur. Sahip olduğunuz ağacın türü, kesildiği yükseklik ve genel sağlığı tüm iyileşme sürecini etkiler.

Bazı ağaçlar hızlı bir şekilde yeni filizler gönderecek ve büyümeye ayak uydurmak için daha sık budamaya ihtiyaç duyacaklar. Diğer ağaçlar yavaş büyür ve kuru erik arasında daha fazla zamana ihtiyaç duyar. Ve tüm ağaçlar için yılın zamanı dikkate alınmalıdır. Yaz aylarında bir ağacı budamak veya ilkbaharda bir ağacı kesmek için denemeden önce akılda tutulması gereken şeyler vardır .

Genel olarak, tepeli ağaçların düzgün bir yapı kuruluncaya kadar bir veya iki yılda bir budanması gerekir. Ağacınız için daha doğru bir zaman çizelgesi arıyorsanız, bölgenizdeki sertifikalı bir arborist ile iletişime geçin . Bir ağaç uzmanı, kendi ağacınızın detaylı bir değerlendirmesini yapabilir ve en iyi budama programını önerebilir.

Bahçemizde Sarı Gül Yaprakları

Bahçemizdeki sarı gül yaprakları aslında bize alarmdır. Bahçemizi sağlığına kavuşturmamız gerektiğinin bir işaretidir. Gül yapraklarının sarıya dönmesinin birçok sebebi olabilir.…

Güller Nasıl Kesilir?

Çiçeklerinizi budamak daha sağlıklı büyümesine ve hastalıklara yakalanma oranını en aza düşürür. Gelin birlikte çiçeklerimizi nasıl budayacağımıza bakalım. İhtiyacınız olan…

Deneme

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Home
Hesabım
Sepet
Arama
Alışveriş Sepeti 0

Sepetiniz boş.