Derin Sulama Yöntemi Nedir?

Yaz aylarında herkes çok susadı. Sen, evcil hayvanların ve hatta ağaçların!

Evet, uzun, sıcak yaz günlerinde, ağaçlarınızın da hoş ve serin sulara ihtiyacı vardır.

Davul rulo, lütfen… Derin sulama yöntemi , ağaçları kuru büyüler ve uzun süreli kuraklık sırasında sulandırmanın en iyi yollarından biridir. Bu yaklaşım hakkında daha fazla bilgi edinmek ve ağaçlarınıza nasıl yardımcı olduğunu öğrenmek için aşağıyı okuyun.

DERİN SULAMA YÖNTEMİ NEDİR?

Ağaçlarınızda, yeryüzünde gördüğünüzden çok daha fazlası var, bu da derin sulamanın güzelliği. Bu teknik, ağaçların en çok ihtiyaç duyduğu yere su sağlar – kökleri!

Derin sulama yavaşça , sadece yüzeyi ıslatmak yerine, suyu 8-12 inç toprağa taşır .

BU NEDEN AĞAÇLARI SULAMAK İÇİN EN İYİ YOLDUR?

Derin kök sulama, daha sağlıklı ağaçlar oluştururken size zaman ve para kazandırır.

Toprağın yüzeyini suladığınızda, köklere ulaşmadan önce suyun büyük kısmı buharlaşır. Bu yüzden daha fazla suya ihtiyacınız var. Bu sığ sulama aynı zamanda sığ bir kök sistemi üretir.

Derin sulama bu sorunları çözer. Ağaç köklerine ulaşmasını sağlarken daha az su kullanırsınız. Ayrıca, derin sulama, ağaçları kuvvetli fırtınalar ve rüzgarlar sırasında sabit tutmaya yardımcı olan derin bir kök sistemi geliştirmeye teşvik eder .

Ağaçları kuraklık koşullarında veya California gibi su kısıtlamaları olan bir alanda sulıyorsanız, bu tekniğin daha az su kullanmasından dolayı minnettar olacaksınız. Ayrıca, pahalı su faturanızı düşürmek istiyorsanız, derin sulama yoludur.

Kuraklık Bakımı: Ağaçlar ve Çim Bakımı

Bizim çimlerimiz kuraklıkta açık bir hasar belirtisi gösterse de ağaçlarımız çok farklı. Kuraklık belirtileri incedir ve bazı ağaçlar için kuraklığın zararlarının tam etkilerini görmek üç yıla kadar sürebilir. Bu nedenle kuraklık mevsiminde ağaç ve çim bakımı ile proaktif olmak önemlidir.

Ağaçlara Bakmak

Kuraklık döneminde, uzun süreli su ve kuru toprak koşullarının eksikliğinin bir ağacın ömrünü önemli ölçüde azalttığını hatırlamak önemlidir. Kuraklık zedelenmesinden muzdarip olup olmadıklarına karar vermek için ağaçlarınızı kendi kendinize denetleyebilirsiniz . Dikkat edilmesi gereken üç şey:

  • Ağaç durumu
  • Yaprakların rengi
  • Haşere problemleri

Ağacın görünümü ile başlayın: inceltme kanopisi veya ölen ve kurumuş dallar kuraklık hasarı belirtileridir.

Kısa süreli kuraklık stresi yaşayan ağaçlar sıklıkla solmuş, erken düşen, kavrulan veya kıvrık yapraklar bırakmış olacaktır. Bu yaprakların rengine de dikkat edin: Eğer uçlarında veya kenarlarında kahverengi ise veya erken sonbaharda renklenirse, ağacın kuraklıktan baskı altında kalması iyi bir ihtimaldir.

Haşere problemleri uzun süreli kuraklık hasarının bir sonucu olabilir. Sondalar gibi böcekler ve kanserli hastalık gibi hastalıklar kuraklık altındaki ağaçlardan faydalanır ve daha fazla hasara neden olur.

Bu semptomları tespit etmek endişe verici olabilir, ancak ağaçlarınızı kuraklıkta tutmanın ve hasarla savaşmanın yolları vardır.

Ağaç sulama

Ağaçlarınızı nemlendirmek için en uygun zaman sabah. Bu, suyun toprağa en kolay emildiği zamandır. Sulama, haftada bir veya iki defa yapılmalı ve üst 12 inç toprağın doygunluğuna izin verilmelidir.

To derinden su , doğrudan uzak olarak bilinen bitki örtüsü hemen altındaki alanlara konsantre gövdesinden ağacın altındaki E-yağmurlama set “damlama bölge.” Toprak ihtiyacı nemi emmek için Bu izin verir.

Ağaçlar mümkün olduğunca yavaş bir şekilde sulanmalıdır. Doğru miktarda sulama süresini ölçmek için damlama bölgesine boş bir çorba kabı yerleştirin. İki kutu su kabı doldurduğunda ağaç yeterince sulanır.

Ağacınızın yeterince su alıp almadığını mı merak ediyorsunuz ? : Cevap toprakta. Toprağınızı test etmek için uzun bir tornavidayı kirin içine sokun – zorla içeri sokulursa, su köklere ulaşmıyor olabilir.

Alternatif sulama yöntemleri arasında bir damlama hortumu kullanılması veya standart bir bahçe hortumundan sadece yavaş bir damlama uygulanır. Ne kadar su kullandığınızı izlemek için 5 galonluk bir kova alın ve altındaki iki ila üç küçük deliği delin. Kovayı doğrudan toprağın üstüne yerleştirin, suyla doldurun ve kova yavaş yavaş toprağa karışana kadar bekleyin. Kepçe, bu sulama işlemini tekrarlayarak kök bölgesinin çevresini dolaştırın.

Yeraltı Sulama

Bir enjeksiyon probu kullanarak toprağın 12 inç toprağı sulanır. Derin sulama işlemi daha verimli dağıtım ve kapalı ya da koşmak buharlaşmanın az şans tanır.

Ağaçlarınızı verimli bir şekilde sulamakla ilgileniyorsanız, bölgenizdeki profesyonel olarak eğitilmiş ağaç uzmanınızla iletişim kurmak ve yer altı sulaması hakkında bilgi almak için aşağıdaki formu kullanın .

Ağaç Budaması

Ağaçlarınızı düzgün bir şekilde budamak, yapılarını ve güçlerini iyileştirmenin bir yoludur. Kırık, ölü, istila bulaşmış veya hastalığa yakalanmış dallara sahip tress, kuraklık sırasında hasara daha duyarlı olacaktır.

Ağaçlarınızı nasıl budanacağınız konusunda uzman tavsiyesi için bu videoyu izleyin . Güvenlik tehlikesi olabilecek budama işlerini yapmamanızı tavsiye ederiz. Yardım için yerel olarak eğitilmiş yerel arborist ile iletişime geçin.

Ağaç Malçlama

Ağacınızı parçalamak, kuraklık sırasında kaybedilen nemi azaltmak için mükemmel bir yöntemdir. En iyi sonuçlar için, ağaç hastalığı ve çürüme, böceklerin zarar görmesi ve dengesiz ağaçlar dahil olmak üzere bir dizi soruna neden olabilecek volkanik malçulmasından kaçının.

Düzgün mulching yapıp yapmadığınızı nasıl biliyorsunuz ?: “4x4x4” kuralına uyun: Malçı 4 inç gövdeden, 4 inç kalınlığında, 4 fit uzaklıkta tutun.

Çimlere Bakmak

Çimlerinizi en iyi şekilde tutmak için, kuraklığın başlamasından önce veya sonra atabileceğiniz bakım adımları vardır .

Kuraklıktan Önce

Kuraklıktan önce bahçenizi doğru gübre seviyesiyle koruyun, iyi su yönetimi uygulamaları ile birlikte çimlerinizdeki kuraklık hasarını azaltmaya yardımcı olacaktır.

Çimleriniz Kuraklıktan Zarar Görmüşse

Çimlerin Sulanması: Kuraklık sırasında, çimleri atıkları azaltacak şekilde sulamak önemlidir. Sulama, suyun toprağa karışmasına izin veren, aralıklarla yavaşça gerçekleştirilmelidir.

Çimenlerin Çimlenmesi: Çimleriniz lekelenmişse zarar görmüşse, spot tohumlama ince veya çıplak bölgelere yardımcı olabilir. Küçük alanlar elle ekilebilir. İlk önce iyi bir toprak tohumu teması sağlamak için toprağı gevşetin ve ardından tohumları sorunlu alana serpin. Tohumlu alanlar, büyümeyi teşvik etmek için ilk birkaç hafta boyunca hafif ve sık sulanmalıdır.

Çim Biçme: Çimleri biçmek için, toprağı gölgelemek için biçme yüksekliğini yükseltin. Bu, yüzeyi soğutur, nem gereksinimini ve yabancı ot rekabetini azaltır. Ayrıca, daha az suyun topraktan buharlaşmasını sağlayacaktır.

Bahçemizde Sarı Gül Yaprakları

Bahçemizdeki sarı gül yaprakları aslında bize alarmdır. Bahçemizi sağlığına kavuşturmamız gerektiğinin bir işaretidir. Gül yapraklarının sarıya dönmesinin birçok sebebi olabilir.…

Deneme

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Home
Hesabım
Sepet
Arama
Alışveriş Sepeti 0

Sepetiniz boş.