Çiminizi Soğuk Havaya Hazırlamanın 13 Yolu

Sonbahar renkli sonbahar yapraklarını getirmeye başladığında, don çok geride kalamaz. İster kışın ılıman geçtiği bir bahçede olun, ister kar fırtınalarının biriktiği yerlerde, çimlerinizi serin havaya hazırlamak için sonbaharın başlarında adımlar atın.

Trakya Çim

Biçme Yüksekliğini Ayarlayın
Soğuk havalar geldikçe, ılık mevsim otlarının derisini toplamayın. Sonbahar sırasında çim biçme makinesini 1/2 ila 1 inç kaldırın. Güneş ışığını yakalayan daha fazla yaprak alanı, kış geldikçe ot köklerinde daha fazla gıda depolanmasına yol açar. Ayrıca, yaprak alanı genişledikçe çim daha yoğun hale gelecektir, bu da çimlerin hareketsiz mevsiminde yabani otların oluşmasını önlemeye yardımcı olur.

Soğuk Mevsim Çimenini Gübreleyin
Çoğu çim bakımı uzmanı, serin mevsim çimlerinin sonbaharda yılda bir kez gübrelenmesini önermektedir. Bu genellikle ekim ve kasım aylarına denk gelir. Sonbaharda beslenme yaprak bıçağı gelişimini tetikler ve bu da çim köklerinde daha fazla gıda depolanmasına neden olur. Bu yiyecek depoları çimlerin kışın hayatta kalmasına yardımcı oluyor ve ilkbaharda hızlı bir yeşillendirmeden sorumludur.

Yabancı Otlarla Başa Çıkma
Sonbaharın başlarında çimleri önceden ortaya çıkan bir herbisit ile tedavi edin. Sonbaharda işlem yapmak, yazın başlarında (sıcaklıklar yükselmeden önce) çimlere düşen tohumların filizlenmesini önler. Ayrıca gelecek baharda göreceğiniz yabani otların sayısını da azaltmaya yardımcı olur.

Çıplak Noktaları Onarın
Basit tohum ekimi ile serin mevsim çimenlik alanlardaki küçük çıplak noktaların üstesinden gelin. Yeni ekilen yerleri sulamayı asla ihmal etmeyin.

Tırmık Yaprakları
Sonbaharda yaprakların üzerinde kalın. Yaprakların birkaç günden uzun süre çimlerinizde birikmesine ve uzanmasına izin vermeyin, aksi takdirde çim bıçaklarına zarar verebilirsiniz. Yaprak bıçaklarının olabildiğince fazla güneş ışığı almasını sağlayın.

Çok Islak Çimden Uzak Durun
Sonbahar yağmurları toprağınızın su ihtiyacını fazlasıyla karşılıyorsa toprağın sıkışmasını önlemek için çimden uzak durun. Çim çok ıslakken tırmıklama yapmayın, aksi takdirde çimleri köklerinden çekme riskiniz vardır.

Çim biçme makinası nasıl çalışır? Çim biçme makinası nasıl yapılır? - YouTube

Çimleri Biçme
Tırmıkla yapılan el işçiliğini unutun ve düşen yaprakları biçmeyi deneyin. Yapraklar en iyi kuruyken biçer. Ayrıca çalıların etrafındaki yaprakları çimlere tırmıklayarak biçmek için erişilebilir olmalarını sağlayabilirsiniz.

Havalandırma
Çimi havalandırmak için en iyi zaman, en aktif büyüme aşamasına girmeden hemen önceki zamandır. Sıcak mevsim otları için, zamanlama ilkbahar sonu-yaz başıdır. Soğuk mevsim çimleri için erken sonbahardır. Don gelmeden önce çimlerin iyileşmesi ve büyümesi için en az dört hafta olacak şekilde havalandırın.

Havalandırma Seçenekleri
Bir çimi havalandırmanın en iyi yolu, çimlerdeki küçük toprak tıkaçlarını fiziksel olarak çektiğiniz çekirdek havalandırmadır. Eğer kendi başınıza yapamıyorsanız, profesyonel birinden yardım alabilirsiniz.

Çavdar İle Ara Ekimler
Kışın çimlerinizin iyi durumda olmasını istiyorsanız yıllık çavdar ekin. Ancak uzun süreli çavdar kullanmaktan kaçının.

Çim Serme
Bölgenize don tipik olarak gelmeden önce en az dört hafta büyümeye izin vermek için çimin kapalı olduğundan emin olun. Ancak ılıman kış iklimlerinde tüm kış boyunca çim serebilirsiniz.

Sulama
Çim sulama programlarını gözden geçirin. Özellikle otomatik bir sulama sisteminiz varsa ve sonbaharda bölgenize yağmurlar geliyorsa önemlidir. Çimenler kış için uykuda olduğunda, çimin sulanmaya ihtiyacı yoktur. Bu hususa dikkat edin.

Kar Öncesi Biçici
Karın çimlerde biriktiği en soğuk bölgelerde, kar uçuşmaya başlamadan önce son bir kesim için biçiciyi indirin. Çimi 1 inç kadar kısa kesin. Amacınız çimleri kısaltmak, böylece kar küfü oluşmayacak.

Güller Nasıl Kesilir?

Çiçeklerinizi budamak daha sağlıklı büyümesine ve hastalıklara yakalanma oranını en aza düşürür. Gelin birlikte çiçeklerimizi nasıl budayacağımıza bakalım. İhtiyacınız olan…

Deneme

Leave A Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Home
Hesabım
Sepet
Arama
Shopping Cart 0

No products in the cart.