Şimşir çeşitleri nelerdir?

Şimşir çeşitleri nelerdir? Şimşir ağacı, şimşir ve şimşirgiller ailesinden olduğu gibi Buxaceae veya Buxus semperviresns cinsinden çalılara konulmuş olan bir isimdir. Bazı isimleri bulunuyor. Bunlar Common box, şimşir ağacı ve buis hatta nadirde olsa ağaççık forumlarında yeşil bitkili bir ağaç olarak anılır. Toprağın üzerinde büyümesi bakımından dört köşeli oluyor ve elips biçiminde kısa saplara sahip derimsi ve parlak, büyük kenarlı ve tüysüz olmasıyla bilinir. Şimşir ağaçları genel anlamda yavaş büyür ve gölgeye dayanıklıdır. Nemli besin maddelerinde daha çok zengin toprak çeşitlerinde yaşamayı severler. Daha çok sık dalları bulunur ve çalı şeklinde oldukları görülür. Bazı durumlarda ise 10 metreye kadar uzandıkları görülüyor. Renk bakımından ise sarı ve yaprakları mersine kuş üzümüne benzemektedir. Yapraklarının tepesinin rengi ise siyah olarak görülüyor.

Simşir Çeşitleri

Simşir ağaç için birçok çeşit vardır. Bunlar ise Yunan şimşiri, Hainan şimşiri, Gürcü şimşiri, Harland şimşiri, Henry şimşiri, hazar şimşiri, Çin şimşiri, japon şimşiri, Afirka ve Madagaskar şimşiri, Himalaya şimşiri, Amerika şimşiri olarak birçok şimşir dünya üzerinde bulunmaktadır. Ancak ülkemizde 2 çeşit şimşir yetişiyor. Birincisi adi şimşir ve ikincisi uzun yapraklı şimşir. Şimşir çeşitleri ile ilgili görünüm ve fiyat bilgisi öğrenmek istiyorsanız Şimşir sayfamıza bir göz atabilirsiniz.

Şimşir ağacı yetiştirmek için tohum ile üretimi yapılabilse bile, bu yöntem çok fazla tavsiye edilmemektedir. Çünkü tohumdan çıkan bitkilerin çok geç büyüdüğü biliniyor. Üretimi genel anlamda çok çelik ve bölme ile yapıldığında tavsiye edilmekte. Özellikle Ekim ve Kasım aylarında 7, ile 15 cm uzunluğunda hazırlanmış ve yarı odunumsu çelikler açık havada yada soğuk yastıklarda çok basit bir şekilde kökleniyor. Toprak bakımından ise zengin besinli olması, nemli ve kireçli topraklarda gelişiminin gözlemlendiğini belirtelim. Özellikle don konusunda çok hassas olan bir ağaç olduğunu unutmayın. İklimi ılımlı ve nemli bölgelerde ağaç altlarında da yetişebiliyor.

Şimşir ağaçlarının odunları sanayide yada el sanatlarında kullanılabilir. Daha çok dik duruşu ve şık görüntü sunmasıyla tercih ediliyor. Şimşir ağaçlarının dalları kabuklu ve yapraklı olmasından ötürü tıbbi amaçlarda kullanıldığı da ifade ediliyor. Ancak fazla kullanıldığı zaman yani bir dozun üzerinde kullanıldığında ishal yada kusma gibi belirtileri görülmüştür. Yani zehirlenme olasılığı olduğundan tıbbi kullanım içinde çok fazla doğru değildir. Hoş kokulu yapraklarından dolayı çok fazla tercih ediliyor.

Şimşir ağaçlarının faydaları nedir?

  • Şimşir ağaçları vücudunuzu terletir ve yüksek olan ateşinizi düşürerek sizi rahatlatır.
  • Karaciğer hastalıkları konusunda çok fayda sağlar.
  • İnsan vücudunda kirli kanı temizler.
  • Kabız olan kişilerin hazmını kolaylaştırır.
  • Sara gibi bazı sinir ve romatizma hastalıklarına iyi geldiği bilinir.
  • Hem mide hemde bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir.
Bahçemizde Sarı Gül Yaprakları

Bahçemizdeki sarı gül yaprakları aslında bize alarmdır. Bahçemizi sağlığına kavuşturmamız gerektiğinin bir işaretidir. Gül yapraklarının sarıya dönmesinin birçok sebebi olabilir.…

Güller Nasıl Kesilir?

Çiçeklerinizi budamak daha sağlıklı büyümesine ve hastalıklara yakalanma oranını en aza düşürür. Gelin birlikte çiçeklerimizi nasıl budayacağımıza bakalım. İhtiyacınız olan…

Deneme

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Home
Hesabım
Sepet
Arama
Alışveriş Sepeti 0

Sepetiniz boş.