Şimşir bitkisi nasıl yetiştirilir ve bakılır?

Şimşir Bitkisinin Yetiştirilmesi ve Bakımı

Buxus sempervirens(şimşir), eşit derecede nemli, iyi drene olmuş toprakta ve tam güneşli kısmi gölgeli yerlerde büyütülür. Bitkiler, genel olarak açık güneşlenme koşullarında, birkaç saat sabah güneşinde, öğleden sonra güneşinin erken saatlerinde açık gölgeli koşullarda, hafif gölge dahil olmak üzere çeşitli kısmi gölgelerde iyi büyür.

Bitkiler, tam gölgeli yerlerde de büyüyebilir, ancak daha az kuvvetli ve daha az yaprak yoğunluğu ile formsuz olurlar.  Şimşirler, pH’ı hafif asidik ila hafif alkali olan toprakları tercih eder ve genellikle budama ve kesmeye toleranslıdır. Sığ kökleri olduğu için bitkilerin çevresinde farklı bitkiler yetiştirmekten kaçının. Hava sirkülasyonunu iyileştirmek için bitkileri budayın ve yıllık ölü / hasarlı dalları temizleyin. Şimşir en iyi kuvvetli rüzgarlardan korunan yerlerde, eğer mümkünse, tam kış güneşten korunan yerlerde korunmalıdır. Kış rüzgarları, yapraklardan nemi hızlı bir şekilde çıkarabilir, bu da dehidrasyon ve bronzlaşmaya neden olur. Kök / dal hasarını en aza indirmek için şiddetli kar birikimlerini mümkün olan en kısa sürede kaldırın. Tür bitkileri, kesimler(çelikler) veya tohumlarla kolayca çoğaltılır.

Şimşir Bitkisinin Kayda Değer Özellikleri

Buxus sempervirens, güney Avrupa, kuzey Afrika ve batı Asya’da yetişen yuvarlak bir çalı veya küçük bir ağaçtır. Genellikle çalılık formunda 100-150 cm boy ölçüsüne kadar büyürken, iyi bakımlı çok yıllık bitkiler 400-500 cm kadar büyüyebilir. Yaprakları her zaman yeşil olan bu çalılar park ve bahçelerin vazgeçilmez parçasıdır. Yapraklar üst kısımlarda koyu parlak yeşil ve altında sarımsı yeşildir. Göze çarpmayan çiçekleri nisan ve mayıs aylarında görülür.

Şimşir Bitkisinin Bahçe Kullanımları

  • Bahçeye vurgu etkisi oluşturmak için kullanılması
  • Bahçede bodur çit olarak kullanılması
  • Resmi park ve bahçelerde dekoratif amaçlı kullanılması
  • Bahçelerde yoğunluk katması amacıyla kullanılması
  • Bonsai sanatı uygulanarak kullanılması
Bahçemizde Sarı Gül Yaprakları

Bahçemizdeki sarı gül yaprakları aslında bize alarmdır. Bahçemizi sağlığına kavuşturmamız gerektiğinin bir işaretidir. Gül yapraklarının sarıya dönmesinin birçok sebebi olabilir.…

Güller Nasıl Kesilir?

Çiçeklerinizi budamak daha sağlıklı büyümesine ve hastalıklara yakalanma oranını en aza düşürür. Gelin birlikte çiçeklerimizi nasıl budayacağımıza bakalım. İhtiyacınız olan…

Deneme

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Home
Hesabım
Sepet
Arama
Alışveriş Sepeti 0

Sepetiniz boş.