Osmanlı Şimşiri bakımı nasıl yapılır?

Osmanlı Şimşiri

Osmanlı Şimşiri, çok değerli, estetik bahçecilikten oluşan bir şimşir çeşididir. Form oluşturmak için yaygın olarak kullanılan bir bitkidir.

Dairesel, koni, piramitlerin oluşturulduğu klasik bahçelerde yaygın olarak kullanılır … Aynı zamanda küçük kesme ve biçimsel çitlerin oluşturulmasında da kullanılır. Ayrıca saksı içerisinde yaşayabilen bu bitki, çok yaygın olarak top şeklinde veya koni biçiminde kullanılıyor.

Genel olarak Osmanlı şimşiri, düşük sıcaklıklara dayanan, donmaya sebep olmayan bir türdür. Soğukta, bu şimşir çeşidi, daha az yoğun turuncu ve yeşil renkler alır. Değişen mevsimlerle birlikte bitki örtüsünün renk değişimi bahçelere daha uygunluk gösterir.

Osmanlı Şimşiri kısmi gölgeli alanlarda ve tam güneş altında iyi yaşar. Çok sıcak ve kuru alanlarda, özellikle yoğun güneşe maruz kalırsa biraz sorun yaşayabilirsiniz. Daha serin(nemli) bölgelerde, tam güneş alan yerlerde problem yaşamazsınız.

Osmanlı Şimşiri yavaş büyüyen bir bitkidir. Bu avantaj ve dezavantajları yaratır. Bunun avantajı, budamak zorunda kalmadan boyutunu çok iyi kontrol etmemizi sağlamasıdır. Bu nedenle küçük form çitleri için uygundur. Dezavantajı, eğer belli büyüklükte bir bitkiye sahip olmak isterseniz, biraz daha sabırlı olmanız gerekir.

Budama

Bu bitkinin doğal bir çalı görünümüne sahip olması durumunda, küçük bir boyuta sahip olmak istiyorsak kışın budama yapılabilir. Bu budama, yoğun ve güzel bir bitki örtüsü ile kalmayı da sağlayacaktır. Budamalar sırayla filizlenmeyi teşvik eder ve yılın geri kalanı için küçük budamalar (hafif makaslama) yapılabilir.

Sulama

Nemi seven, ancak su tutması olmayan bir bitkidir. Bol miktarda sulama yapmanızı ve alt tabakanın bir sonraki sulamaya kadar nemli tutulmasını öneririz. Aşırı sıcak bölgelerde, topraktaki bitkileri haftada birkaç kez sulayabilir ve sıcaklık düşüşünü azaltabilirsiniz.

Kışın az sulamak gerekir, çünkü su ihtiyacı çok düşüktür.

 

 

Bahçemizde Sarı Gül Yaprakları

Bahçemizdeki sarı gül yaprakları aslında bize alarmdır. Bahçemizi sağlığına kavuşturmamız gerektiğinin bir işaretidir. Gül yapraklarının sarıya dönmesinin birçok sebebi olabilir.…

Güller Nasıl Kesilir?

Çiçeklerinizi budamak daha sağlıklı büyümesine ve hastalıklara yakalanma oranını en aza düşürür. Gelin birlikte çiçeklerimizi nasıl budayacağımıza bakalım. İhtiyacınız olan…

Deneme

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Home
Hesabım
Sepet
Arama
Alışveriş Sepeti 0

Sepetiniz boş.