No products in the cart.
Peyzajınız her Zaman Yeşil Kalsın!
Sağlıklı çimenler ve bahçeler su tasarrufu sağlar, çekici kalır.
Zengin yeşil manzaraların korunması, özellikle yazın kurak aylarında, zor olabilir. İyi organik uygulama, bitkileri yeşil ve başarılı tutmanın merkezinde yer alır. Planlama, uygun değişikliklerle iyi toprak ve dikkatli biçme ve budama gerektirir. İşte çevre düzenlemenizi tüm büyüme mevsimi boyunca yeşil tutmak için bir dizi öneriyi aşağıda bulaiblirsiniz.
Peyzaj
Peyzajınızı verimli bir şekilde sulamak, su tasarrufu yaparken hem bitkilerinizi en iyi şekilde tutmak demektir. Su dağıtımında % 90-% 95 etkili olduğu gösterilen damla sulama yöntemini düşünün (yağmurlama sistemleri için% 70’in aksine). Veya bir hortumla veya sulama kabı ile elle sulamayı deneyin ( iyi kaldırma mekaniği kullanın ), sizi bitkilerinize yakınlaştıran bir uygulama ve su gibi zararlıları ve hastalıkları tespit etmek için harika bir yol.
Yaz boyunca çiçek açan çiçekli bitkiler seçin. Impatiens, sardunyalar, begonyalar dahil olmak üzere uzun çiçeklenme aşamalarına sahip çiçekler ve diğer bitkiler ekerek bahçenizde renk tutun (bunların çoğu özellikle saksılarda iyidir). Ya da erken çiçek açan şakayıklar ve daha sonra çiçek açan sakallı iris gibi yazın farklı bölümlerinde çiçek açan çiçekleri seçin. Siyah gözlü susanlar gibi çiçekleri, daha uzun çiçeklenmeyi teşvik etmek için seçilmiş tutun. Sezonun farklı saatlerinde çiçek açan bitkileri karıştırın ve eşleştirin. Çiçeklerin solması gibi şeyleri yeşil tutmak için küçük veya cüce yaprak dökmeyen ağaçlar ve çalılar ekleyin .
Birçoğu Akdeniz ikliminde yetişen bitkiler, fazla su kullanarak yeşillik ve çiçek rengini ekler.
Düzenli kompost eklemeleri, bitkilerin kullanımına yardımcı olan değerli mikroplar eklerken toprağınızın su tutma özelliklerine yardımcı olur. Bitkilerin sıcak kuru büyülerde hayatta kalmak için ihtiyaç duydukları makro ve mikro besinlere sahip olduğundan emin olmak için gerektiği gibi organik gübreler kullanın .
Peyzaj bitkilerinizi malçlayın . Malç toprağı serin tutmaya ve suyu tutmaya yardımcı olur. Ayrıca toprağı sağlıklı tutan solucanları, mikropları ve diğer organizmaları da teşvik eder. Çürürken, dünyaya organik madde ekler.
Kuru dönemlerde stresi önlemek için çalılarınızı ve ağaçlarınızı düzgün bir şekilde budayın . Bitkiler hastalıklı ve rekabetçi büyümeyi sürdürmek için mücadele ederler ve daha fazla suya ihtiyaç duyarken tüm bitkiye baskı yaparlar. Bitkilerinizi açık, havadar ve karıșık tutun.
Çimler
Büyüme şartlarınıza en uygun çim türlerini seçin. Bölgenizde hangi otların en iyi sonuçları verdiğini öğrenmek için komşularınızla, kreş insanlarıyla, bahçe kulüpleriyle, yayım hizmetleriyle konuşun.
Çoğu soğuk hava otları, sık sık kapsamlı bir sulama yapılmadıkça, yaz aylarında en kurak haftalarda doğal olarak uykuda kalacaktır.
Yavaş salimli, organik çim gübreleri , çimleriniz için besin sağlarken toprağınıza fayda sağlar. Sadece toprak yapısını iyileştirmekle kalmaz, zararlılara ve hastalıklara saldıran faydalı toprak mikroplarını da teşvik ederler. İyi bakım uygulamaları ile birlikte kullanıldıklarında çimlerinizi daha az emek ve su yoğun hale getirirler.
Derin, güçlü kök büyümesini teşvik edin. Çim köklerinin büyümesini yönlendiren yerçekimi olabilir, ancak büyümeyi uyaran koşulları sağlamak, onu alacağınızı garanti eder. Bu, uygun yüksekliğe biçme, gübreleme, havalandırma ve evet sulama anlamına gelir. Güçlü kökler oluşturmak su tasarrufu sağlar ve kuraklığa toleransı artırır.
Sezonun erken saatlerinde çimlerin çok kısa kesilmesi çekici olabilir ve işinizi kurtarabilir, ancak çimlerinizin sağlığını bozabilir. Daha uzun çimen mızrakları fotosentezi ve su tutma oranını artırır. Daha uzun çimenler toprağı gölgeler, serin kalmasına yardımcı olur ve ot tohumunun çimlenmesini engeller. Çimleri çok kısa kesmek kök büyümesini engeller.
Özellikle yaz ilerledikçe serin mevsimi çok yakın biçmeyin. Halkın eline geçirdiği kural , hiçbir biçme sırasında bıçak uzunluğunun üçte birinden fazlasını asla kesmediğini söylüyor . Üç inç keseceğiniz bir çimin kesmeden önce dört buçuk inç büyüymesine izin verin. Biçme bıçaklarınızı keskin tutun. Daha temiz kesimler uç esmerleşmesini, hastalığı ve nem kaybını önler.
Gübrelenmesi. Çimlerinizi dört ila altı haftada bir besleyin. Otların yeşil kalması için gereken azotu vermek için tasarlanmış organik bir gübre kullanın . Çimlerinizi gübrelemek, güçlü ve sağlıklı köklenme sağlamaya yardımcı olur. Bu, çimlerinizin aldığı suyu en iyi şekilde kullanmasını sağlar ve esmerleşmeyi önler.
Kompostun bahar uygulaması, çimlerinizin toprağını besler ve iyi nem tutulmasını sağlamaya yardımcı olur. Kompost, gelişmekte olan yabani otları yumuşatmaya yardımcı olduğu gibi toprağınızı sağlıklı tutan mikrobiyal aktivite de sunabilir.
Çim renginizi artırmak için demir içeren Milorganite gibi bir gübre kullanın . Demir içeren gübreler, yeniden canlandırılması gereken ancak kompost ve diğer değişiklikleri içeren uzun vadeli bir toprak yapım programı ile birlikte kullanılması gereken yaşlı çimler için iyi, kısa vadeli bir çözümdür.
Toprak sıkışmasını önlemek için çiminizi havalandırın . Sıkıştırılmış toprak saz oluşumunu ve suyu akmaya teşvik eder. Havalandırma, güçlü büyümeyi uyaran bir kök kuru erik şeklidir. Küçük çimler manuel bir bahçe havalandırıcı veya bahçe çatalı kullanılarak havalandırılabilir , büyük bahçelerde bir güç havalandırıcı kiralanması gerekir.
Sulamanız gerekiyorsa (ve çoğu yerde çimlerinizin yaz sonuna kadar yeşil olmasını istiyorsanız), etkili bir şekilde yapın.
Çimenizin ihtiyaç duyduğu su miktarı, yetiştirdiğiniz ot türüne ve toprak şartlarınıza bağlıdır. Birçok çim, haftada 1,5 inç nem gerektirir, bazıları 2,5 inç kadar. Yeterli miktarda su içmezseniz veya toprağınız sıkıştırılmışsa ve nem tutması zayıfsa, çabalarınıza rağmen çiminiz kahverengileşir.
İstenilen suya ne zaman ulaşıldığını belirlemek için açık ton balığı veya evcil hayvan gıda kutuları (kabaca bir ve çeyrek inç derin veya daha büyük) veya çorba kutuları yerleştirerek çimlerinize ne kadar su koyduğunuzu ölçün.
Bahçenizdeki çim türüne bağlı olarak suyun toprağa derinden, en az beş inç ve yedi inç (veya on’a kadar) kadar nüfuz ettiğinden emin olun. Nemin ne kadar derinden nüfuz ettiğini değerlendirmek için bir yatay bıçak, dar mala veya büyük düz tornavida kullanın. Dirençle karşılaşana kadar toprağa itin, alet üzerindeki noktayı işaretleyin (başparmağınız ve işaret parmağınız arasında dikkatlice tutun) ve çıkarın.
Kumlu topraklar suyun derinlemesine nüfuz etmesine izin verir. Toprağınız kumlu ise, gerektiğinde iki günde bir daha az su uygulayın. Tınlı topraklar her üç ila beş günde bir sulanmalıdır. Daha sert, killi topraklar yaklaşık beş ila yedi günde bir daha derin ve kapsamlı uygulamalara ihtiyaç duyacaktır.
Çimlerinizde yağmurlama sulama sistemi varsa, maksimum verimlilik için ayarlandığından emin olun. Bu, uygun miktarlara ayarlanmış erken veya geç sulama (gece boyunca bile) için uygun çalışma ayarlarını içerir. Yağmurlama başlarının, kaldırımlarda, araba yollarında veya gerekli olmayan diğer alanlarda su israf etmeden çimleri verimli bir şekilde kaplayacak şekilde ayarlandığından emin olun.
Güneşin ve rüzgarın buharlaşmasını sınırlamak için sabah erken veya akşam sulama için önerileri izleyin. Özellikle günler, süreler ve sulama sıklığını içeren veya hepsini birlikte yasaklayabilen , özellikle kuraklık geçmişi olan bölgelerde , yerel sulama kısıtlamalarından her zaman haberdar olun .