Fidan Sulama Teknikleri

Fidan yetiştiriciliği büyük emek isteyen ve ilgi isteyen bir konu olup, fidan dikmek, budamak, sulamak ve bakım yapmak oldukça zorludur. Tabi ki bunların karşılığı bulunmakta olup, sizin fidanlar ile ne kadar ilgilenir ve doğru şekilde bakım yaparsanız o da size o kadar karşılığını vermektedir. Fidan dikmek, budamak gibi konuların yanı sıra fidan sulamak da özenli ve emek gerektiren işlerden birisi olup, fidan sulama ne zaman, nasıl yapılmalı konusu fidan yetiştirmek isteyen kişiler için önemli konulardan birisidir. Fidanlarınızı ne zaman ve nasıl sulamalı konusunda bazı teknikler bulunmakta olup, doğru sulama yapmak için bu teknikleri incelemeniz ve uygulamanız gerekmektedir.

Fidan Sulaması Nasıl Olur?

Özellikle fidan sulaması yaz aylarında büyük önem taşımakta olup, eğer fidanlarınızın verimli ve bakımlı olmasını istiyorsanız sulamayı doğru şekilde yapmanız gerekmektedir. Fidan sulamakta su miktarı, sulama sıklığı önemli konulardan olurken, fidan sulama tekniklerieğer ki gerektiğinden fazla su verilmesi durumu fidanın çürümesini sağlar. Bunun için konusunu incelemeniz gerekmektedir.

  • Fidan sularken bitki köklerinin biraz kuruması önemli olup, bu kuruluktan sonra nemin eşit dağılması için sulanması gerekmektedir.
  • Sulama yaparken ilk olarak haftada iki kez az su verirken daha sonra haftada bir çok su ile sulama yapmalısınız.
  • Fidanlara sulama yaparken gece ya da sabah saatlerinde sulama yapmalısınız. Bu buharlaşmanın önüne geçerken daha etkili olacaktır.
  • Sulama yaparken yaprakların hastalık olmaması amacı ile kesinlikle bitkinin köküne sulama yapmalısınız. Yapraklara temas halinde hastalık olma olasılığı yüksektir.
  • Doğru sulama aslında bitkinin köküne inmesi demek olup, eğer ki bol su vermezseniz fidanın köküne kadar su inmez ve yüzeysel olarak sulanır. Buda fidanlarda doğru sulama
  • Toprak suyu çekmesi tabi ki zaman alacak bir iş olup, ara ara su vererek bol vermeyi ihmal etmemelisiniz.
  • Tek noktada sulama yapmamalı ve hedefleyerek dağınık şekilde sulama yapmanız önemli bir konudur.
  • Fidanlarda killi mineraller bakımından zengin olan toprak kullanarak doğru sulama yapmanız halinde verimli olacağını gözünüzle görebilirsiniz. Bunun için maddelere uyum sağlamayı unutmayınız.
Bahçemizde Sarı Gül Yaprakları

Bahçemizdeki sarı gül yaprakları aslında bize alarmdır. Bahçemizi sağlığına kavuşturmamız gerektiğinin bir işaretidir. Gül yapraklarının sarıya dönmesinin birçok sebebi olabilir.…

Güller Nasıl Kesilir?

Çiçeklerinizi budamak daha sağlıklı büyümesine ve hastalıklara yakalanma oranını en aza düşürür. Gelin birlikte çiçeklerimizi nasıl budayacağımıza bakalım. İhtiyacınız olan…

Deneme

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Home
Hesabım
Sepet
Arama
Alışveriş Sepeti 0

Sepetiniz boş.