No products in the cart.
- 60.00 ₺
Kathy taflan-EuonymusJaponicus ‘Kathy’
EuonymusJaponicus Kathy, gümüş ve beyaz kenarlı, oval yeşil yaprakları olan küçük, yaprak dökmeyen bir çalı türüdür. Özellikle Çin, Kore ve Japonya’da boylanan çalının 3 cm çapına ulaşabilen koyu kahverengi kabuğa sahip gövdesi bulunmaktadır. 8 metreye kadar boylanan bitkinin küçük yeşil çiçekleri yaz aylarında çiçek açar ve sonbaharda nadir meyve verir.
Kathy Taflanın yaprak döken ve yaprak dökmeyen türleri bulunmaktadır. Yaprak döken türleri haziran ayında, yaprak dökmeyen türleri ise Kasım ayında kendini belli eder. Meyvesi; oval veya yuvarlak sert çekirdeklidir. Kathy taflan, azotu kökünde depolayabilme özelliği sayesinde en verimsiz topraklarda bile yetişebilir. Kuraklığa karşı dayanıklılığı ile bilinen bu tür erozyon ile mücadelede tercih edilmektedir.
Özellikleri
Kathy taflan, tam güneş ışığını ve kısmı gölgeyi tercih eden bir türdür. Bahçe ve peyzaj alanlarında özellikle çit bitkisi olarak tercih edilmektedir. Bulunduğu yere göre 5-10 yıla kadar 1 mt. yayılma sağladığı için sınırlar ve zemin kaplaması için idealdir. Şehirde bulunan park ve bahçelerde korunaklı alanlarda sıklıkla tercih edilmektedir. İsteğe göre belirli bir yüksekliğe kadar budanabilir. Bitki maksimum 200 cm kadar boylanır. Şiddetli don dışında tüm sene dikimi gerçekleştirilebilir. Soğuğa ve rüzgâra karşı dayanıklı olan Kathy Taflan, çok yıllık kalıcı bir bitkidir.
Ana Özellikleri;
Yaprak Rengi: Koyu Yeşil, Beyaz
Yeşillik Türü: Dökmeyen
Çalı Türü: Hedging
İlgilenilen Mevsimler: Tüm Mevsimler
Toprak Durumu: İyi Drenajlı, Serbest Drenajlı
Dikim Konumu: Kısmi Gölge
Bakım ve Tavsiyesi
Kathy Taflan, yaprak dökmeyen çitler, yaprak döken ya da çiçekli çitlerden daha az suya ihtiyaç duyar. Çoğu bitkinin uykuda bulunduğu kış aylarında bile Kathy Taflan kurak olabilir. Bitkinin bakım ve tavsiye kısmında sulama işlemi oldukça önemlidir. Sulamasını düzenli bir şekilde gerçekleştirilmeli ve ilk senesi boyunca suyun köklerine ulaşmasını sağlanmalıdır. Sonbaharda ölü odunlar ve yabani otlar çıkarılıp budama işlemi gerçekleştirilmelidir. Kemik unu ve benzer yavaş salınan gübreler tercih edebilirsiniz.