No products in the cart.
- 3,000.00 ₺
Altuni Taflan 30-40 cm 7 litre Dolgun
100.00 ₺- Altuni Taflan
- 30-40cm boy aralığı
- 7 litrelik saksıda
- Bodur Çit Bitkisi
100.00 ₺- 15.00 ₺
Altuni Taflan
Altuni taflan, taflan cinslerinin arasında en çok tutulan ve en çok tercih edilen çeşit arasında yer alır. Halk dilinde, Gold, Altuni, Sarı taflan şeklinde de isimlendirilebilir. Orta genişlikte kalın yaprakları bulunur. Yaprak etrafındaki rengi sarı iç bölümleri yeşildir. Bazen de alacalı olarak adlandırılabilir. Belli dönemlerde çok ufak yuvarlak çiçek açarlar
Latince ismi Euonymus Japonca Aurea olarak geçer. Yaprak renk yapısı dışı sarı iç taraf yeşildir. Yetişme veya anaç yapısına göre renk tonları değişkenlik gösterebilir. Kaliteli anaçlardan alınan çeliklerin yaprakları daha büyük ve yaprak renkleri daha belirgin olur. Eski türler şuan ki dönemde çok tercih edilmese de yaprak renkleri dışarısı yeşil içerisi sarıdır.
Bazı püf noktalar
Gölgeyi sever; Bitki tam güneşi seven bir ortamda rahat bir şekilde gelişir. Yarı gölgede de idare eder. Fakat güneşte yeterince büyüyemez. Çükü gölge bitkisi arasındadır ve güneşte sararmaya ve besinsiz kalmaya başlar.
Budama; Sonbahar sonunda veya ilk bahar başlarında budama yapılabilir. Budama yapılantaflan bir sonraki sürme zamanında çok daha güzel gelişir.
Dikim aralığı; Dikim aralığı metre 4-5 adet olarak belirlenmiştir. Bu durum fidanın çevresinin genişliği oranında artış veya azalış gösterebilir.
Hastalıkları
Her taflan çeşidi gibi mantar hastalığı ve maymuncuk gibi arsız bir böcek yaparlar. Mantar yaptığında mantar ilacı kullanabilirsiniz fakat maymuncuk için özel bir çaba harcamanız gerekir. Maymuncuk böceği gündüz serin yerde saklanarak gece fidanın yapraklarını yiyerek beslenir. Maymuncu için ziraatten ilaç alıp serin bir vakitte fidanlara sıkmanız gerekir. Böylelikle maymuncuklardan korunmuş olursunuz.
Taflan fidanının sarılı yeşilli yapraklı çeşitleri taflan çeşitleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Ufak yapraklı sarı çıtır taflanda bu şekilde alacalı olarak geçmektedir. Hemen hemen her bahçede görünmesi, kolay uygulanabilir olmasından kaynaklanır. Taflan bitkisi iyi drenaj yapılmış topraklarda daha iyi gelişir, toprak nemli kalacak şekilde sulama yapmalısınız. Çünkü fazla su veya az su fidanın büyüme hızını yavaşlatmaktadır.