Saksıda bulunan süs bitkileri toprağa nasıl dikilir?

Saksıda bulunan süs bitkilerinin dikimi

Saksıda bulunan süs bitkilerini toprağa ekerek daha iyi gelişmesini sağlayabilirsiniz. Sizlere saksıda yetişen süs bitkilerini veya evinizin iç kısmında saksıda olan süs bitkilerini, nasıl toprağa dikeceğinizi anlatacağız.

İşte nasıl:

1. Uyumluluğu kontrol edin

Çoğu iç mekan saksı bitkisi toprakta hayatta kalabilir, ancak koşullar uygunsa. Hangi sıcaklık aralığını, güneş ışığını ve toprak / su koşullarını tercih ettiğini bilmeniz gerekir. Dış mekan süs bitkileri ise genel olarak hemen toprağa uyum sağlar.

2. Toprağı hazırlayın

Önceden hazırlanmış bir bitki yatağına sahip değilseniz ve henüz özel bir toprak satın almadıysanız, çeşitli bahçe toprağı alabilir ve bir miktar bulunduğunuz toprakla karıştırabilirsiniz. Ve toprağın yeterince kuru olduğundan emin olun; Nemli toprak harikadır, ancak çamurda kazmak kaya gibi sert yığınlarla sonuçlanacaktır.

3. Deliği kazın

Bitkinin kök sistemini tutacak kadar deliğin yeterince derin ve geniş olduğundan emin olmak istersiniz. Bundan emin olmanın kolay yolu, kabın kendisini delik içine koymaktır; eğer saksı rahat bir şekilde deliğe sığıyorsa işte aradığımız delik budur.

4. Bitkiyi saksıdan dikkatlice çıkarın

Bunu yapmak için, bir elinizi bitkinin tabanının etrafına, saksı toprağının üstüne yerleştirin. Diğer elinizle, bitkinin ve toprağın birlikte kayması için saksıyı sabitleyin. Bitkinizin kök kısmını; topraklı bir şekilde kalıp halinde çıkardığınızda, dikime hazırdır.

5. Kök topun kenarını gevşetin

Bitki saksıda uzun süre kaldıysa, kökler sarılmaya ve kabın şeklini almaya başlayacaktır. Şimdi bu köklerin etrafındaki toprağa doğru büyümesini istiyorsun. Bu nedenle, parmaklarınızı, bir kurşun kalemi veya bir kürdan kullanarak hafifçe köklerin ucunu ayırın.

6. Kökleri toprağa yerleştirin

Bitkinin kendisini gömmek istemezsiniz, bu nedenle delik çok derinse, bir taban sağlamak için birkaç avuç toprak ile yükseltebilirsiniz. Ardından, delik dolana kadar köklerin etrafındaki toprakları dikkatlice doldurun ve boşlukları gidermek için toprağı aşağı doğru bastırın. Toprağı çok sıkı bir şekilde baskılamak istemezsiniz, ancak bitkiyi destekleyecek ve kökleri yerinde tutacak kadar sağlam olması gerekir.

7. Bitkiniz için su ve bakım

İşiniz bittiğinde, bitkinizi yeni ortamına uyum sağlayıp gelişebilmesi için iyice sulayın. Ardından, bitkiniz için düzenli olarak önerilen bakımları uygulayın.

8. Elinizde kalan saksı için bir şeyler düşünün

Saksıya tekrar bitki dikmeyecekseniz, dekoratif amaçlı bir çok tasarım yaparak bahçenizde kullanabilirsiniz.

Bahçemizde Sarı Gül Yaprakları

Bahçemizdeki sarı gül yaprakları aslında bize alarmdır. Bahçemizi sağlığına kavuşturmamız gerektiğinin bir işaretidir. Gül yapraklarının sarıya dönmesinin birçok sebebi olabilir.…

Güller Nasıl Kesilir?

Çiçeklerinizi budamak daha sağlıklı büyümesine ve hastalıklara yakalanma oranını en aza düşürür. Gelin birlikte çiçeklerimizi nasıl budayacağımıza bakalım. İhtiyacınız olan…

Deneme

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Home
Hesabım
Sepet
Arama
Alışveriş Sepeti 0

Sepetiniz boş.